1. Home
  2. |
  3. Face-to-face

Face-to-face

Face-to-face onderzoek

Direct contact met respondenten is waar wij voor staan. Zowel bij mensen thuis, als in winkelcentra, of op luchthavens of stations gaan we in gesprek met mensen. We doen bijvoorbeeld onderzoek over de publieke opinie in opdracht van de Europese Unie en we doen onderzoek naar het ontwikkelingsniveau van mensen in opdracht van kennisinstituten. We staan zowel op luchthaven Schiphol als op treinstations met onze interviewers. Maar we kunnen ook onderzoek naar de beleving van winkels of nieuwe concepten of naar het bezoekgedrag bij evenementen uitvoeren.

Nederland, België en Frankrijk

Interviewers van MCM-Research wonen in heel Nederland, België en Frankrijk. Van het zuiden van Limburg tot het noorden van Friesland en van het westen van Zeeland tot in het oosten van Twente. Interviewers in België wonen zowel in Vlaanderen als Wallonië. En die van Frankrijk in alle diverse departementen van Frankrijk. We streven er altijd naar dat interviewers zo dicht mogelijk bij hun woonplaats gaan werken.

Deze onderzoeken voeren we meestal uit in opdracht van andere marktonderzoekbureaus als bijvoorbeeld Kantar Public en Ipsos.

Voorbeelden

Voor o.a. de overheid, Europees parlement of maatschappelijke organisaties voeren we face-to-face onderzoek uit in heel Nederland, België en Frankrijk. Onze interviewers gaan op stap met tablet of laptop en gaan gewone burgers als jij en ik, interviewen bij hun thuis. Soms worden de respondenten van te voren gebeld of ze mee willen doen, een andere keer krijgt onze interviewer een bepaald postcode gebied en gaat de deuren langs om te vragen of men mee wil doen.

Een voorbeeld van een voortdurend terugkomend onderzoek is de Eurobarometer. Deze wordt in alle EU-lidstaten uitgevoerd om meer te weten te komen over de publieke opinie. Regelmatig wordt hier verslag van gedaan in de media.

Harm Weber

Sales & Marketing Director

Ik maak graag een afspraak met je om onze oplossingen te bespreken.

Tim Seldeslachts

Managing Director België

Ik help je graag verder met al je vragen rond ons aanbod in België

Pierre Radix

Country Director France

Ik kijk graag met u naar de onderzoeksmogelijkheden.