1. Home
  2. |
  3. Onze Geschiedenis

Onze Geschiedenis

Onze geschiedenis

Mobiel Centre Marktonderzoek is op 15 december 1983 officieel opgericht als BV. De eerste jaren werd er vanuit een tot kantoor omgebouwde garage in Utrecht gewerkt. Mobiel Centre gebruikte een bus (vandaar “Mobiel”) om het marktonderzoek op iedere locatie in Nederland te kunnen brengen.

Veel nieuwe opdrachten en ontwikkelingen volgen elkaar. Het uitdijende garagekantoor in Utrecht wordt na verloop van tijd ingewisseld voor een nieuw kantoor (1993) in Almere. “De veldwerkspecialist” slaat zijn vleugels uit door het land.

Mobiel Centre Marktonderzoek groeit verder vanuit het centrale thema Veldwerk+. De sleutelbegrippen zijn innovatie, energie en effect. Het online consumentenpanel gaat van start en er wordt ook stevig geïnvesteerd in de persoonlijke face-to-face datacollectie.

In 2006 werd het nieuwe hoofdkantoor in Almere Stad feestelijk geopend. Zakelijk lopen de uitbreidingen ook volop. Ondanks de economische recessie (vanaf 2009) blijft Mobiel Centre investeren. In mensen. In mogelijkheden. De omzet vlakt af, maar de organisatie is stevig en stabiel. Het marktaandeel blijft toenemen en de eerste face-to-face interviews buiten Nederland vinden plaats.

De innovatie-successen volgen elkaar snel op. Interviewen op tablets, met smartphones, geavanceerde tools voor tellingen van o.a. passanten, nieuwe data collectie software en dashboards. De afdeling R&D maakt het allemaal in eigen huis. In 2020 tijdens de COVID pandemie was MCM Research het eerste bureau in Nederland die grootschalig  face-to-face video calling onderzoek met respondenten uitrolde. In een paar weken tijd werden honderden respondenten over heel Nederland in de thuissituatie via Videobellen geënquêteerd door ruim 100 interviewers.

MCM Research focust meer en meer op de persoonlijke datacollectie en heeft de ambitie om de persoonlijke aanpak en betrokkenheid terug te brengen in marktonderzoek. Inmiddels is MCM Research uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke veldwerkbureau van Nederland. Daarnaast werden in 2021 de activiteiten ook uitgebreid naar de Belgische markt en in 2023 ook naar de Franse markt.

Vandaag biedt MCM Research in Nederland, België en Frankrijk aan ongeveer 500 medewerkers / interviewers werk. Ons netwerk wordt ingezet voor diverse opdrachten met een focus op grootschalige (kwantitatieve) datacollectie.