1. Home
  2. |
  3. Wie zijn wij

Wie zijn wij

Wie zijn wij

Wij zijn zoals onze naam al aangeeft een marktonderzoekbureau. Maar wat is dat eigenlijk marktonderzoek?

Marktonderzoek is onder meer het uitzoeken wat mensen vinden van producten of diensten maar ook wat mensen ergens van vinden. Waar zijn mensen het mee eens of oneens met als doel productverbetering, aanpassing beleid, monitoren van kwaliteit of inzicht in publieke opinie.

Marktonderzoek kun je op veel manieren uitvoeren. Op de pagina marktonderzoek kun je zien wat we allemaal doen.

We zijn in 1984 opgericht en sinds de beginjaren heeft MCM Research altijd geprobeerd zichzelf technologisch door te ontwikkelen. Dat maakt bijvoorbeeld dat we het eerste bureau waren dat de iPad gebruikte om mensen op straat face-to-face te interviewen.  Een recenter voorbeeld van onze innovaties is CAVI. Hierbij nemen wij in plaats van face to face bij bijvoorbeeld respondenten thuis op afstand interviews af met respondenten door gebruik te maken van video bellen. Wij waren in 2020 het eerste bureau in Nederland die in vier weken tijd 1.000 CAVI gesprekken heeft afgenomen. Hiervoor zijn meer dan honderd interviewers in het hele land getraind en ingezet. Een bewijs dat wij blijven innoveren in de wereld van face to face veldwerk en datacollectie. Uiteindelijk met maar één doel: onze klanten voorzien van de beste data en inzichten. Om dit te bereiken willen wij de persoonlijke aanpak en betrokkenheid terug brengen in het marktonderzoek.

Met circa één miljoen persoonlijke contacten per jaar mag je toch met recht zeggen: “Wij zijn het meest persoonlijke marktonderzoekbureau in de Benelux”

MCM Research de face to face datacollectie specialist

MCM beschikt in Nederland over eigen testlocaties. Deze testlocaties beschikken over alle faciliteiten om jouw onderzoek tot een succes te maken.
Of het nu gaat om een zelf invulling voor een bevolkingsonderzoek of een smaaktest waarbij producten bereid en geproefd moeten worden.

Daarnaast beschikken we over een eigen locatie op Amsterdam Airport Schiphol waar we al het face to face markonderzoek voor de luchthaven uitvoeren. Vanuit ons kantoor in Leuven wordt door een lokaal team en bijkomend interviewerkorps de face to face datacollectie in België uitgevoerd.

Naast face to face veldwerk biedt MCM Research eveneens ondersteunende diensten aan waardoor we de volledige datacollectie in eigen beheer kunnen organiseren. Dit gaat van het programmeren van vragenlijsten, codering en data entry tot dataverwerking. MCM Research beschikt verder over een eigen CATI-infrastructuur voor telefonisch onderzoek, kwaliteitscontroles en hybride onderzoeksmethodes. Deze marktpositie hebben we kunnen bereiken dankzij hard werk maar evenzeer door een duidelijk visie te houden op wie we zijn en waar we voor staan.

MCM Research staat voor hoogwaardig veldwerk

Face to face onderzoek is een klassieke onderzoeksmethode die we met veel vakmanschap invullen, op een moderne en innovatieve manier. We zijn een warm bedrijf dat gelooft in de meerwaarde van een persoonlijke lokale aanpak. We investeren in de opleiding en ondersteuning van zowel onze mensen als onze interviewers om hoogwaardig veldwerk mogelijk te maken. MCM is ISO 20252:2019 gecertificeerd. Wij zijn lid van ESOMAR, MOA en een Fair Data company.

MCM Research staat voor onafhankelijkheid en partnerships

We zijn een onafhankelijk bureau dat oplossingen wil bieden voor alle partijen die op zoek zijn naar face to face dataverzameling. We kiezen hierbij voor een duurzame en  transparante samenwerking met onze partners. Zo zijn we de vaste partner van Kantar maar voeren we evenzeer opdrachten uit voor GfK, Ipsos, Marketresponse, Motivaction, DataSynergy, Haystack en tal van andere onderzoeksbureaus. Maar we voeren eveneens rechtstreeks datacollectie uit voor eindklanten. Zo zijn we bijvoorbeeld al jaren de vaste veldwerkpartner van de luchthaven Schiphol .

MCM Research staat voor eenvoud

Onze focus is duidelijk. Wij zijn experts in het organiseren van persoonlijke datacollectie. Wij zijn makkelijk om mee samen te werken en leveren wat we beloven. Ons aanbod is transparant en heeft een correcte prijs.

Harm Weber

Sales & Marketing Director

Ik maak graag een afspraak met je om onze oplossingen te bespreken.

Tim Seldeslachts

Managing Director België

Ik help je graag verder met al je vragen rond ons aanbod in België

Pierre Radix

Country Director France

Ik kijk graag met u naar de onderzoeksmogelijkheden.