1. Home
  2. |
  3. Showcase
  4. |
  5. |
  6. Luchthaven Schiphol

Luchthaven Schiphol

Logo schiphol goup

Soort project

Face to face op locatie

Opdrachtgever

Schiphol Group

Uitgevoerde diensten

Face to face datacollectie op luchthaven Schiphol

Routes & Profile Monitor luchthaven Schiphol

Het onderzoek geeft de opdrachtgever o.a. informatie over voortransport, parkeerbeleid, horeca en retail (customer journey; experience monitor). Gedurende het gehele jaar, 7 dagen per week, van 06.00 (of eerder afhankelijk van de steekproef van de vluchten) tot 24.00 uur wordt er door representatieve interviewers face to face geïnterviewd. Deze interviews worden afgenomen op allerlei plaatsen zoals, vertrek- en aankomsthal, voor en na de douane, Schiphol Plaza, Station Schiphol, Parkeerterreinen, Taxi standplaatsen etc.. In totaal worden voor de monitoren zo’n 100.000 completes gerealiseerd door een vast team interviewers en supervisoren vanuit ons kantoor op de luchthaven.

De vragenlijsten worden afgenomen met behulp van tablets. De applicaties voor datacollectie en verwerking (inclusief dashboards) zijn door MCM Research op maat ontwikkeld op basis van jarenlange ervaringen in het veld. De interviewers kunnen de vraaggesprekken indien nodig afnemen in meerdere talen. Voor anderstaligen zijn er ook zelfinvullingen via tablets in diverse talen beschikbaar.

De interviewers op de luchthaven beschikken tenminste over HBO niveau en dienen te voldoen aan de representativiteitseisen die zijn opgesteld door de opdrachtgever. Kern is dat de interviewers, zeker gezien het feit dat ze voorzien zijn van een Amsterdam Airport Schiphol badge en pas, een visitekaartje/ ambassadeur zijn van de opdrachtgever(s).

MCM Research is verantwoordelijk voor de totale uitvoering van het veldwerk. Van programmeren van de vragenlijsten tot de eindopleveringen van de verschillende datasets. Tevens adviseren wij onze opdrachtgever(s) op basis van onze ervaringen uit het veld. Daarnaast zijn wij in staat om nieuwe datacollectie instrumenten en methodieken op maat voor de opdrachtgever(s) te ontwikkelen door een eigen R&D afdeling. Dit alles om continue te werken aan verbetering van de efficiency en kwaliteit.

Bekijk ook deze projecten

Harm Weber

Sales & Marketing Director

Ik maak graag een afspraak met je om onze oplossingen te bespreken.

Tim Seldeslachts

Managing Director België

Ik help je graag verder met al je vragen rond ons aanbod in België

Pierre Radix

Country Director France

Ik kijk graag met u naar de onderzoeksmogelijkheden.